+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Istanbul – 6 dana, 3 noćenja

Cena
Od€119
Cena
Od€119
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1671
6 dana, 3 noćenja
Dostupno : 14.02. – 19.02.2018.

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6. veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najvedi hrišdanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Detalji putovanja

ISTANBUL

Plan putovanja

1. danMESTO POLASKA

Polazak sa mesta polaska u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razledanje grada autobusom: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.

4. danISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.

5. danISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kradim pauzama radi odmora.

6. danPOVRATAK

Očekivan dolazak u Srbiju na mesto polaska u jutarnjim časovima (u zavisnosti od uslova na putu). (Kraj usluga)

Cenovnik

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

DAN DRŽAVNOSTI:

13.02 – 18.02.2019.

***

119€

109€

DAN ŽENA: 06.03 – 11.03.2019.

***

119€

109€

PROLEĆE: 27.03 – 01.04.2019.

***

135€

125€

USKRS: 25.04 – 30.04.2019.

***

139€

129€

PRVI MAJ: 01.05 – 06.05.2019.

***

139€

129€

PROLEĆE: 15.05 – 20.05.2019.

***

135€

125€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 15 €, ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA), KRALJEVA (KOD KEJA) – DOPLATA 10 € I KRUŠEVCA (PREKO PUTA AUTOBUSKE STANICE) – DOPLATA 5 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO POJATA I NAZAD (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).

Info

POPUSTI I DOPLATE

– Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
– Treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
– Putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu imaju popust 10 €,
– Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 40 €,
– Doplata za 1/1 sobu 50 €.

ARANŽMAN OBUHVATA

– Prevoz turističkim autobusom (AC, TV, dvd),
– Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri nodenja sa doručkom (švedski sto),
– Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– Usluge pratioca grupe,
– Usluge lokalnog vodiča,
– Panoramsko razgledanje grada,
– Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA

– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– Fakultativne izletE

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA

– Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45 € (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obizalak nije uključena poseta hamamu),
– Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 € (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
– Obilazak Dolmabahče palate – 30 € (cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta hamamu.),
– Tursko veče – 30 €

HOTELI

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

Hotel Elphesus 3* – Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na
kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobrada moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.
Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-om, parkingom, liftom.
Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomodnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom.
Usluga: Nodenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto)
Više informacija o hotelu na http://www.hotelephesus.com/

Hotel Laleli Emin 3* – se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, SATTV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, bar. Više informacija o hotelu na:
http://www.aymahotelsgroup.com/eminhotel/

Hotel The Center 3* se nalazi u starom evropskom delu istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1 km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 150 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, besplatnim WiFi-om, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, WiFi internet konekcijom, mini barom, sefom (uz doplatu). Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je poprincipu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na www.hotelthecenter.com

Hotel Hamidiye 3* – Lokacija: hotel se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, tursko kupatilo i sauna. U blizini hotela se nalaze prodavnice brze hrane, kafici, restorani. Više informacija o hotelu na: http://www.hamidiyehotel.com/

Hotel Q 3* – se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, menjačnica. Više informacija o hotelu na: http://www.qhotellaleli.com/aboutqhotel.html

MOGUĆNOST PLAĆANJA

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, , a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.12.2018. godine ( za programe u septembru ); do 20.01.2019. godine (za programe u oktobru ); do 20.04.2019. godine (za programe u novembru i decembru ).

NAPOMENA

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Minimum za realizaciju putovanja je 65 putnika.

Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili vedu kesu iznosi 20 eur.

Uz ovaj program važe opšti ulovi putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

Photos
5 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!