+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Sarajevo – 01. MAJ

Cena
Od€75
Cena
Od€75
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5405

Sarajevo – “ko nije bio, ne zna šta je propustio, a ko je jednom otišao – uvek mu se vraća”
Miljacka i dalje tiho teče, behar i dalje behara, a Sarajevo jeste gde je nekad bilo.
Šarmantni splet istoka i zapada, opušteni tempo života, uživanje u laganom ispijanju kafe, nezaobilazni ćevapi na Baščaršiji, dovoljno za početak da Vas privuče da posetite, a onda i zauvek zavolite ovaj grad.

Detalji putovanja
Plan putovanja

1. dan30.04.2020. Niš-Sarajevo

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u kasnim večernjim satima. Vožnja preko Kruševca i Kraljeva. Nastavljamo noćnu vožnju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora i regulisanja graničnih formalnosti…

2. dan01.05.2020. Višegrad -Sarajevo

Prvomajski uranak u Višegradu – jutarnja pauza za doručak, kafu i kolače u Višegradu – Andrićgradu, čiji je idejni tvorac naš poznati režiser Emir Kusturica ( obilazak uz priču lokalnog vodiča koji će Vam dočarati lokalne legende o čuvenom mostu na Drini, ispričati priču u Andriću, provesti Vas kroz period od renesanse do modernog doba u Andrićgradu ) Nakon obilaska Višegrada nastavak puta prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima i razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj gde se završava razgledanje – obilazak traje oko 2 sata)… Nakon obilaska smeštanje u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan02.05.2020. Sarajevo – Mostar

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Mostar. Vožnja dolinom Neretve, kroz Konjic, Jablanicu… Uz priču našeg vodiča o ovom, zbog mnogih činjenica neverovatnom gradu, prošetaćemo Mostarom i obići: Stari most, kulu Kelebiju, Kulu Hercegušu, Sahat Kulu, Krivu ćupriju na reci Radobolji- jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veka i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme iskoristite za ručak u nekom od mnogobrojnih, odličnih restorana sa lokalnim specijalitetima, kafu sa pogledom na Stari most i Neretvu, šetnju do Šantićevog parka i naravno fotografisanje na prelepim lokalitetima. U povratu usputni obilazak lokaliteta na Neretvi u Jablanici gde se nalazi sruženi most iz čuvene Bitke za ranjenike kao i Memorijalni kompleks otvoren 1978.god povodom obeležavanja 35 godina od Bitke na Neretvi. Kratko slobodno vreme za fotograsisanje, nastavak puta ka Sarajevu. Povratak u Sarajevo u kasnim popodnevnim časovima… Slobodno veče (mnogobrojni restorani, pivnice, tradicionalne ćevabdžinice, poslastičarnice ili samo šetnja glavnom gradskom zonom Ferhadijom – izbor je na Vama) Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan03.05.2020. Sarajevo - Niš

Doručak, pakovanje stvari u autobus i napuštanje hotela. Slobodan dan u gradu za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne ( park prirode, u neposrednoj blizini Ilidze, jedno od najlepših izletišta Sarajeva, kroz aleju platana i kestenova dugu 3,5km i danas voze fijakeri, a prvi je došao sa prestolonaslednikom Francom Ferdinandom 1895. godine) Povratak do centra grada, slobodno vreme do polaska za Niš koji je planiran za kasnije popodnevne časove. Noćna vožnja kroz Bosnu i Srbiju Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

Cenovnik

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  75

30.04 – 04.05.2020

Info

ARANŽMAN OBUHVATA:

• Prevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
• smeštaj u hotelu Grand 3* u Sarajevu , na bazi 2 noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola)
• obilazak Andrićgrada i Višegrada sa lokalnim vodičem
• obilazak Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• izlet do Mostara – 15€ ( uz pratnju stručnog vodiča; min za raealizaciju 25 prijavljenih putnika)
• izlet do Vrela Bosne – 5€
• individualne troškove putnika
• putno zdravstveno osiguranje

POPUSTI I DOPLATE:

– deca od 6 do 12 godina na zajedničkom ležaju u pratnji 2 punoplative osobe plaćaju 50€
– deca do 6 godina na zajedničkom ležaju plaćaju 35€
– doplata za 1/1 sobu iznosi 15€
– doplata za polaske iz Pirota i Leskovca – 10€ po osobi

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska

Aranžman je rađen na bazi 40 plativih putnika
Organizator putovanja NITURS DOO licenca OTP 171/2020 kategorije A 25 od 01.02.2020.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije NITURS, YUTA STANDARD

Galerija
9 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!