+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Višegrad i Sarajevo

27.04.2019.
Od€23
27.04.2019.
Od€23
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1754

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona. Grad Sarajevo čine četiri opštine: Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Stari Grad. Prema konačnim podacima Popisa stanovništva BiH 2013. godine, u gradu Sarajevu živi 275.524 lica.[1]

Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Grad okružuju planine Trebević, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija.

Grad Sarajevo je sedište najveće visokoškolske ustanove u zemlji, Univerziteta u Sarajevu, te niza drugih visokoškolskih ustanova, čime se svrstava u red najvećih univerzitetskih centara u celoj regiji Jugoistočne Evrope. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih teatarskih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta.

Detalji putovanja

VIŠEGRAD I SARAJEVO

 

Plan putovanja

Plan putovanja

Polazak u 01:00h sa parkinga železničke stanice u Leskovcu, iz Niša sa parkinga tempa u 01:45h. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu, sa usputnim pauzama radi odmora.
Dolazak u jutarnjim časovima u Višegrad, individualno zargledanje Andrić grada, fakultativna vožnja brodićem rekom Drinom, kupovima suvenira, slobodno vreme. U 12h krećemo za sarajevo, planirani dolazak u 15h. Po pristizanju odlazak u panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alpašino polje, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandziluk ulica, Baščaršijska dzamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejska crkva i sinagoga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za srbiju u 20h.

Cenovnik
TERMIN CENA
27.04.2019. 23€
25.05.2019. 23€
Dodatne informacije

Aranžman obuhvata:
– Vanlinijski prevoz autobusom (tur. klase, audio-video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja)
– usluge vodiča – pratioca tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom
– medjunarodno putovanje zdravstveno osiguranje prema cenovnuiku milenium osiguranja

Program je rađen na bazi od minimum 50 putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja EPIC HOLIDAY

Organizator putovanja EPIC HOLIDAY Niš

Photos
7 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!