+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Skoplje

06.03.2021.
06.03.2021.
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6561

Skoplje jeste glavni i najveći grad Severne Makedonije. Grad je političko, kulturno, privredno i akademsko središte zemlje.

Skoplje ima veoma značajan geografski položaj; leži na obalama Vardara niže njegovih stava s Treskom i Lepencem, u sjeverozapadnom kraju plodnog i prostranog Skopskog polja, a ima bogato zaleđe i u okolnim oblastima; nalazi se u središnjoj oblasti i u samom jezgru Balkanskog poluostrva na glavnoj transbalkanskoj, moravsko-vardarskoj saobraćajnoj arteriji, s kojom se tu ukrštaju i druge uzdužne i poprečne komunikacije.

Stoga je Skoplju od prirode određena uloga velikog kulturnog, privrednog i političkog središta.

Skoplje ima veliki značaj za srpsku zajednicu u Severnoj Makedoniji (oko ⅓ ukupnog broja Srba u Severnoj Makedoniji). Srbi čine manjinu u gradu, koja je po stepenu obrazovanja i gradskom životu mnogo bitnije spram udela u gradskom stanovništvu.

Plan putovanja

Program putovanja

Polazak iz Niša u 05h. Putovanje auto putem uz usputne pauze i granične formalnosti. Dolazak u Skoplje. Započinjemo obilazak grada sa vodičem: Porto Makedonija, Trg Makedonija na kome se nalaze zgrade Narodne banke sa mermernom fasadom, oficirski dom, Ristikjeva palata, palata Mazura. Trgom dominira veliki spomenik i spektakularno remek delo Ratnik na konju, na kome se nalazi Aleksandar Makedonski ispod kojeg je velika fontana. U blizini se nalazi Spomen kuća Majke Tereze, koja je podignuta povodom 100 godina od njenog rodjenja. Prelazak iz novog dela grada u stari je moguće putem nekoliko mostova – Most civilizacije, Most umetnosti, Kameni most. Stara skopska čaršija je najveća čaršija na Balkanu van Istanbula. Smeštena je u starom delu grada, na području od Dušanovog mosta do Bit-pazara, te od tvrđave Kale do reke Serave. Tu se nalazi nekoliko džamija, mauzolej, dve crkve i sat-kula. U starom delu se nalaze i Arheološki muzej, kao i Muzej holokausta, Muzej savremene umetnosti. U neposrednoj blizi su Makedonska filharmonija, balet i opera. Muzej grada Skoplja, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice, jedna od retkih građevina koja nije totalno uništena zemljotresom koji se dogodio 1963 godine. Ovu monumentalnu građevinu modernističkog stila krasi masivan sat koji stalno pokazuje isto vreme – 5:17h, sat i minut kada se zadesio zemljotres i momenat kada je sat prestao da radi. Nakon obilaska grada slobodno vreme. Odlazak u Skoplje city mall. Polazak za Srbiju u 19h. Dolazak u Niš oko 24h

Info

CENA ARANŽMANA: 1600,00rsd
Cena aranžmana obuhvata:
Autobuski prevoz na navedenoj relaciji,
Organizaciju i vođstvo puta.
Cena aranžmana ne obuhvata:
Individualne troškove,
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Način plaćanja:
avansno do polaska na putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja t.a. Nitravel Niš

Organizator putovanja – licenca 09/2020

Cenovnik
TERMIN CENA
06.03.2021. 1.600,00 dinara
   
Photos
10 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!