+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

SOLUN

18.06.2022.
18.06.2022.
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3050

SOLUN je drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Soluna i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. Osnivač grada je kralj Kasandar. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, Kasanderovoj supruzi i sestri Aleksandra Velikog.

Jednodnevni izlet  zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno-istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje,druženje i kupovinu.

Detalji putovanja

        SOLUN

JEDNODNEVNI IZLET

Program putovanja

Program putovanja

Program putovanja:
Polazak iz Niša u 00:00h(petak na subotu) sa parkinga Tempa. Noćna vožnja preko graničnog prelaza sa Makedonijom, a zatim i graničnog prelaza sa Grčkom. Usputna zadržavanja radi obavljanja graničnih formalnosti, odmora i osveženja. Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Razgledanje grada, obilazak centra i sledećih znamenitosti: Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika, poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu, Bela kula koja je simbol grada, originalno je izgradjena kao deo gradskih zidina, a danas predstavlja turističku atrakciju i Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna.
Nakon razgledanja grada slobodno vreme u centru, a zatim odlazak autobusom do shopping centra “Cosmos”. Cosmos je šoping centar koji se nalazi na istočnoj strani Soluna. Otvoren je 2005 god. Sadrži više od 200 maloprodajnih objekata, 11 bioskopskih sala, brojne prodavnice modne i elektronske robe, kao i kafiće, barove, restorane, supermarkete…
Slobodno vreme. Planirani polazak za Niš je u 20:00 časova (po grčkom vremenu). Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Cena ne obuhvata:
– Individualne troškove putnika
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Napomena: jednodnevni izlet ne podleže garanciji putovanja

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije NITURS, YUTA STANDARD

Cenovnik
TERMIN CENA
18.06.2022. 30€
Dodatne informacije
Photos
9 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!