+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Solun – jednodnevni izlet

Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3629

SOLUN je drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Soluna i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. Osnivač grada je kralj Kasandar. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi Kasandri i sestri Aleksandra Velikog. Jednodnevni izlet u Solunu, zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno-istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje,druženje i kupovinu.

Plan putovanja

Program putovanja

Polazak iz Niša u 00:00h sa parkinga Tempa. Noćna vožnja preko graničnog prelaza sa Makedonijom, a zatim i graničnog prelaza sa Grčkom. Usputna zadržavanja radi obavljanja graničnih formalnosti, odmora i osveženja. Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Razgledanje grada, obilazak centar i sledećih znamenitosti: Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u čijem su skolopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika, poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu. Belu kulu koja je simbol grada, originalno je izgradjena kao deo gradskih zidina, a danas predstavlja turističku atrakciju. Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom i obilazak Crkve Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna.
Nakon razgledanja grada odlazak autobusom do shopping centra “Cosmos”. Mediteranski Cosmos je šoping centar koji se nalazi u Pileji na istočnoj strani Soluna. Otvoren je 2005 god i jedan je od najvećih objekata. Sadrži više od 200 maloprodajnih objekata i objekte 11 bioskopskih sala, brojne objekte modne i elektronske robe, kao i kafiće,barove, restorane, supermarketi, anfiteatar kapaciteta od 400 ljudi, kao i Pravoslavnu crkvu Sv. Andrev.
Slobodno vreme. Planirani polazak za Niš je u 20:00 časova (po grčkom vremenu). Dolazak u ranim jutarnjim satima po srednjeevropskom vremenu. Kraj programa.

Cenovnik
TERMIN PUTOVANJA CENA PO OSOBI
22.12.2018  2.300 din.
Info

ARANŽMAN OBUHVATA

– Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
– Obilaske prema programu
– Usluge pratioca grupe za vreme izleta,
– Organizaciju putovanja u celini.

ARANŽMAN NE OBUHVATA

– Troškove medjunarodnog zdravstvenog osiguranja
– Putnikove individualne troškove

NAPOMENA

* Aranžman je rađen na minimum 40 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.
* Agencija- organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti
(gužva na granicama, u saobraćaju itd. )

Za ovo putovanje važe opšti uslovi organizatora putovanja Niturs Yuta Standard.

Photos
6 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!