+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Višegrad-Sarajevo-Mostar-Trebinje-Dubrovnik

Cena
Od€119
Cena
Od€119
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1509
Detalji putovanja

VIŠEGRAD – SARAJEVO – MOSTAR – TREBINJE – DUBROVNIK

5 dana (3 noćenja) autobusom

Plan putovanja

1.dan 30.04.2019Niš-Višegrad-Sarajevo

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta iz Niša u 5h. Vožnja preko Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak rodnog grada Ive Andrića u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), sagrađen od 1571. do 1577, koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju. U dogovoreno vreme polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan 01.05.2019Sarajevo

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija: čuvenog Sebilja – česma, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana – najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavalo skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci. Razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak do Vrela Bosne, jedne od najlepših prirodnih celina na Balkanu. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 02.05.2019.Sarajevo-Mostar-Trebinje

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Mostar. Dolazak u Mostar oko 11 časova. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nakon obilaska grada polazak ka Trebinju. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: manastir Tvrdoš (IV-VI vek) i vinarija. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Tu je i Anđelkina kapija poznata iz serije Ranjeni orao, katolička crkva s kraja XIX veka. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 03.05.2019.Trebinje-Dubrovnik

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Odlazak do Dubrovnika: razgledanje grada u pratnji vodiča: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Nakon obilaska grada, slobodno vreme za individualnu šetnju. U dogovoreno vreme u večernjim satima polazak za Niš. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi.

5. dan 04.05.2019.Dubrovnik-Niš

Dolazak u Niš u prepodnevnim satima. Kraj programa.

Cenovnik
Cena aranžmana po osobi 119€
Specijalna ponuda 109€
Dodatne informacije

Aranžman obuhvata:
– Vanlinijski prevoz autobusom (tur. klase, audio-video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu
– 2 nočenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Sarajevu (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC)
– 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Trebinju (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC)
– usluge vodiča – pratioca tokom putovanja
– usluge razgledanja Višegrada, Sarajeva, Mostara, Trebinjea, Dubrovnika

Aranžman ne obuhvata:
– individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom
– doplata za 1/1 sobu – 30€
– ulaznice za Vrelo Bosne – oko 1€
– medjunarodno putovanje zdravstveno osiguranje prema cenovnuiku milenium osiguranja

Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja T.A. Nitravel Niš

Organizator putovanja NITRAVEL D.O.O. Niš

Licenca 087/2010

Photos
7 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!