+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Sofija – jednodnevni izlet

Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

40109

УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ БУГАРСКУ

Информације о епидемиолошкој ситуацији и противепидемиолошким мерама у Р. Бугарској можете пронаћи на сајту: https://coronavirus.bg/bg/news
Информације су подложне променама на дневном нивоу.

Наредбом министра здравља број РД-01-977 од 26.11.2021. године (примењује се од 01.12.2021. године) уведене су привремене противепидемијске мере које се примењују на лица која улазе у Бугарску. Које ће се мере применити, зависи од тога да ли путници долазе из државе која је, на основу оцене о распрострањености COVID-19, сврстана у зелену, наранџасту или црвену зону или је држава у којој се нагло погоршава епидемиолошка ситуација. Списак држава се прегледа периодично и ако има потребе, обнавља се сваких 14 дана, а при погоршању епидемиолошке ситуације у некој од држава, може се обнављати и чешће.

Текст Наредбе на бугарском:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/11/26/rd-01-977_26112021.pdf

Текст Наредбе на енглеском:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/12/01/order_01-977_en_final.pdf

Нови списак држава по зонама на бугарском (важи од 20. децембра 2021):

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/12/17/zapoved__rd-01-1036-17122021_g.pdf

Нови списак држава по зонама на енглеском:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/12/17/zapoved_vlizane_bg_16_12_2021-en_1036.pdf

СРБИЈА СЕ НАЛАЗИ У НАРАНЏАСТОЈ ЗОНИ

A) МЕРЕ КОЈЕ ВАЖЕ ЗА ЛИЦА КОЈА ДОЛАЗЕ ИЗ ДРЖАВА У НАРАНЏАСТОЈ ЗОНИ
А1) Овим лицима је дозвољен улазак у Бугарску са важећим сертификатом о вакцинацији или о прележаној болести или о извршеном тестирању (било дигитални COVID сертификат ЕУ о вакцинацији или о прележаној болести или о извршеном тестирању, било њему аналогни документ, који садржи исте податке). Ако лице не поседује ни један од наведених ковид докумената, одређује му се карантин у кућним условима у трајању од 10 дана. Лице коме је одређен карантин може да направи PCR или брзи антиген тест из Прилога 2 Наредбе (стране 12-17), али не пре него што протекне 72 сата од уласка у земљу. Ако је резултат теста негативан, карантин се сматра укинутим првог наредног дана од дана у којем је регистрован резултат у Националном информационом систему за борбу против COVID-19.

НАПОМЕНА: 1) Списак држава из Прилога 4 Наредбе (страна 19) је списак држава чији се сертификат о вакцинацији, прележаној болести или тестирању сматра једнаким дигиталном COVID сертификату ЕУ– у Србији је то дигитални зелени сертификат о вакцинацији, прележаној болести covid-19 или извршеном PCR или антиген тестирању. 2) Сертификат о прележаној болести важи у периоду од 11. до 180. дана рачунајући од датума тестирања уписаног у документ. 3) PCR тестирање мора бити обављено најкасније до 72 сата пре уласка у Бугарску. 4) Антиген тестирање мора бити обављено најкасније до 48 сати пре уласка у Бугарску. 5) Сматра се да је вакцинација потпуно завршена ако је примљен одговарајући број доза COVID-19 вакцина, наведених у Прилогу број 3 Наредбе (страна 18), као и ако је од тада протекло 14 дана, рачунајући од датума примања последње дозе. Вакцинација је потпуно завршена и када је примљена комбинована вакцина једне дозе вакцине Vaxzevria/ AZD1222 и једне дозе вакцине Comirnaty/ BNT162b2 (Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine). 6) Држава из које лице долази је држава у којој се налази почетна тачка његовог путовања, независно од боравка повезаног са транзитом преко других држава током путовања.

Plan putovanja

Program putovanja

Polazak iz Niša u 06:00h sa parkinga preko puta restorana „Gusar“ kod tvrđave. Jutarnja vožnja preko graničnog prelaza Gradina sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja. Dolazak u Sofiju u prepodnevnim časovima i odlazak do centra grada.Slobodno vreme u centru za doručak, šetnju i šoping. Nakon toga odlazak do tržnog centra The Mall www.themall.bg. The Mall je jedan od najvećih šoping centara na ovim prostorima sa preko 120 prodavnica sa ženskom, muškom i dečijom odećom, obućom, galanterijom, donjim rubljem, kućnim potrebštinama i idejama za slobodno vreme s popustima tokom cele godine. Slobodno vreme za šoping, razgledanje i ručak u jednom od brojnih restorana. Nakon toga odlazak do Jambo-a. Jambo nudi širok asortiman igračaka, za sve uzraste i svačiji ukus, proizvode za bebe, kancelarijski pribor, sezonsku robu, robu za uredjenje doma. nakon toga, polazak za Srbiju. Večernja vožnja preko graničnog prelaza Gradina. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 1.500,00 dinara po osobi

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz autobusom na navedenoj relaciji
– troškove prelaska granice
– usluge turističkog vodiča – pratioca
– organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
– troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (nije obavezno)
– putnikove individualne troškove

NAPOMENA:
– Izlet nije obuhvaćen garancijom putovanja

Cenovnik
TERMIN CENA
22.01.2022. 1.600,00 din
   
   
   
Photos
6 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!