+381 18 511 985 niturs.nis@gmail.com

Sofija – jednodnevni izlet

Send Us An Enquiry
Send Us An Enquiry
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

38322

УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ БУГАРСКУ

Информације о епидемиолошкој ситуацији и противепидемиолошким мерама у Р. Бугарској можете пронаћи на сајту: https://coronavirus.bg/bg/news
Информације су подложне променама на дневном нивоу.

 

Наредбом министра здравља број РД-01-354 од 18.05.2021. године (у примени од 19. до 31. маја 2021. године) уведене су следеће привремене противепидемијске мере у вези са уласком у Р. Бугарску:

1) СВА ЛИЦА којима је дозвољен улазак у Бугарску, укључујући и држављане Србије, могу ући у земљу АКО на граничном прелазу ПОКАЖУ ЈЕДАН ОД СЛЕДЕЋИХ ДОКУМЕНАТА:

А) ДОКУМЕНТ О ПОТПУНО ЗАВРШЕНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ COVID-19. Сматра се да је вакцинација потпуно завршена ако је примљен одговарајући број доза COVID-19 вакцина, наведених у Прилогу број 1, као и ако је од тада протекло 14 дана, рачунајући од датума примања последње дозе.

Документ треба да садржи: 1) име и презиме лица, исписано латиницом, на исти начин као у идентификационој исправи са којом лице путује; 2) датум рођења; 3) датуми давања одговарајућих доза вакцине; 4) комерцијални назив и број серије примењене вакцине против  COVID-19; 5) назив произвођача/ноциоца дозволе за стављање у промет; 6) назив државе која је издала документ; 7) назив органа надлежног за издавање документа.

Прилог број 1 – (страница број 8 Одлуке):

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/05/18/zapovedrd-01-354-18-05-2021.pdf

 

Б) ЛИЦА КОЈА СУ ПРЕЛЕЖАЛА COVID-19: ДОКУМЕНТ КОЈИ ПОКАЗУЈЕ ПОЗИТИВАН РЕЗУЛТАТ PCR ТЕСТИРАЊА или БРЗОГ АНТИГЕН ТЕСТА НА COVID-19, у периоду од 15. до 180. дана, рачунајући од датума извршеног тестирања уписаног у документ.

Документ треба да садржи: 1) име и презиме лица, исписано латиницом, на исти начин као у идентификационој исправи са којом лице путује; 2) податке о медицинској установи која је извршила тестирање (назив, адреса и други подаци за контакт); 3) датум када је извршено PCR тестирање или брзо антиген тестирање, 4) латиницом исписан назив метода тестирања (PCR или RAT) и позитиван резултат (Positive), који омогућавају тумачење документа.

 

2) ДРЖАВЉАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, осим са горе наведеним документима, дозвољен је улазак И СА ДОКУМЕНТОМ КОЈИ ПОКАЗУЈЕ НЕГАТИВАН РЕЗУЛТАТ ПЦР ТЕСТА, не старијег од 72 сата, или НЕГАТИВАН РЕЗУЛТАТ БРЗОГ АНТИГЕН ТЕСТА ЗА COVID-19, не старијег од 48 сати, рачунајући од датума тестирања уписаног у документ.

Документ којим се потврђује негативан PCR тест треба да садржи: 1) име и презиме лица, исписано латиницом, на исти начин као и у идентификационој исправи, са којом лице путује; 2) податке о медицинској установи која је извршила тестирање (назив, адреса и други подаци за контакт); 3) датум када је извршено тестирање; 4) латиницом исписан назив метода тестирања (PCR) или брзог антиген теста (признају се само они антиген тестови наведени у Прилогу број 2) и негативан резултат (Negative), који омогућавају тумачење документа.

Прилог број 2 (страница 8 и 9 Одлуке):

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/05/18/zapovedrd-01-354-18-05-2021.pdf

3) ОД ОБАВЕЗЕ ПОСЕДОВАЊА ПОТВРДЕ О ВАКЦИНАЦИЈИ, односно НЕГАТИВНОГ PCR ТЕСТА и брзог антиген теста, ИЗУЗЕТИ СУ: 1) ПУТНИЦИ У ТРАНЗИТУ, у случају када се може гарантовати напуштање територије Бугарске без задржавања; 2) ПОГРАНИЧНИ РАДНИЦИ (лица, која живе у Бугарској и свакодневно или најмање једном недељно путују у државу чланицу ЕУ, Турску, Србију или Северну Македонију, ради обављања делатности као запослено или као самозапослено лице, као и лица која живе у наведеним државама и свакодневно или најмање једном недељно путују у Бугарску, ради обављања делатности као запослено или као самозапослено лице); 3) возачи и стјуарди у аутобусима, који врше међународни превоз путника; 4) возачи теретних моторних возила, ангажовани на међународном превозу робе и терета; 5) посаде пловила и лица која пружају техничку подршку пловилима, која при уласку на територију Бугарске обаљају своје службене дужности; 6) посаде ваздухоплова, ангажоване на летовима до и са бугарских јавних аеродрома, и лица која технички опслужују ваздухоплове; 7) ученици и студенти који живе у Србији, Грчкој, Турској, Северној Македонији и Румунији и свакодневно или најмање једном недељно путују у Бугарску ради школовања, као и ученици и студенти који живе у Бугарској и свакодневно или најмање једном недељно путују у Србију, Грчку, Турску, Северну Македонију и Румунију, ради школовања; 8) ДЕЦА ДО 5 ГОДИНА СТАРОСТИ.

ПУТНИЦИ У ТРАНЗИТУ су лица која, без задржавања, путују преко бугарске територије, ради одласка у трећу земљу. На уласку у земљу, путник у транзиту има обавезу да граничну полицију обавести да ће (само) транзитирати и куда иде, а информација о томе се евидентира у јединственом информационом систему, како би надлежна служба пратила када је лице напустило земљу.

4Српски држављани могу из Србије копненим путем ући у Бугарску преко следећих граничних прелаза: Олтоманци (осим лица из тачке 5), Калотина и Вршка Чука. Ово ограничење се не односи на лица из тачке 3).

5) ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ, КОЈИ У БУГАРСКОЈ ИМАЈУ РЕГУЛИСАН БОРАВАК, а на уласку у земљу немају документ из тачке 1) и 2) (документ о вакцинацији, документ о прележаном COVID-19, односно негативан PCR или брзи антиген тест), одређује се карантин у кућним условима, у трајању од 10 дана, којег се могу ослободити ако покажу негативан резултат тестирања (PCR или брзи антиген тест из Прилога 2), обављеног у року од 24 сата од повратка у Бугарску.

6) УЛАЗАК У БУГАРСКУ ПРИВРЕМЕНО ЈЕ ЗАБРАЊЕН ЛИЦИМА КОЈА ДОЛАЗЕ ИЗ ИндијеБангладешаНепалаМјанмараБутанаШри ЛанкеПакистанаБразила и држава и територија у Африци, осим бугарским држављанима и лицима која имају регулисан боравак у Бугарској и члановима њихових породица. 

ОД ЗАБРАНЕ УЛАСКА ИЗУЗЕТА СУ ЛИЦА КОЈА ДОЛАЗЕ ИЗ: Алжира, Бенина, Буркине Фасо, Габона, Гамбије, Гвинеје, Гвинеје Бисао, Египта, Еритреје, Етиопије, Јужног Судана, Републике Конго, Либерије, Мадагаскара, Малија, Марока, Нигерa, Нигерије, Обале Слоноваче, Сенегала, Сијера Леонеа, Сомалијe, Судана, Тогоа, Туниса, Централноафричке Републике и Чада).

7) БУГАРСКИ ДРЖАВЉАНИ И ЛИЦА КОЈА ИМАЈУ РЕГУЛИСАН БОРАВАК У БУГАРСКОЈ И чланови њихових породица, који У БУГАРСКУ ДОЛАЗЕ ИЗ Индије, Бангладеша, Непала, Мјанмара, Бутана, Шри Ланке, Пакистана, Бразила и држава и територија у Африци ПОДЛЕЖУ ОБАВЕЗНОМ КАРАНТИНУ у кућним условима у трајању од 10 дана.

Plan putovanja

Program putovanja

Polazak iz Niša u 06:00h sa parkinga preko puta restorana „Gusar“ kod tvrđave. Jutarnja vožnja preko graničnog prelaza Gradina sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja. Dolazak u Sofiju u prepodnevnim časovima i odlazak do centra grada.Slobodno vreme u centru za doručak, šetnju i šoping. Nakon toga odlazak do tržnog centra The Mall www.themall.bg. The Mall je jedan od najvećih šoping centara na ovim prostorima sa preko 120 prodavnica sa ženskom, muškom i dečijom odećom, obućom, galanterijom, donjim rubljem, kućnim potrebštinama i idejama za slobodno vreme s popustima tokom cele godine. Slobodno vreme za šoping, razgledanje i ručak u jednom od brojnih restorana. Nakon toga odlazak do Jambo-a. Jambo nudi širok asortiman igračaka, za sve uzraste i svačiji ukus, proizvode za bebe, kancelarijski pribor, sezonsku robu, robu za uredjenje doma. nakon toga, polazak za Srbiju. Večernja vožnja preko graničnog prelaza Gradina. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 1.300 dinara po osobi

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz autobusom na navedenoj relaciji
– troškove prelaska granice
– usluge turističkog vodiča – pratioca
– organizaciju putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
– troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (nije obavezno)
– putnikove individualne troškove

NAPOMENA:
– Izlet nije obuhvaćen garancijom putovanja

Cenovnik
TERMIN CENA
 11.09.2021. 1.300,00 din
   
   
   
Photos
6 klijenata razmišlja o ovoj destinaciji!